Mikor szükséges a slusszkulcs javítás?

Mikor szükséges a slusszkulcs javítás?

Mikor szükséges a slusszkulcs javítás?

 

A slusszkulcs javítás egyáltalán nem tartozik a speciális szolgáltatások közé, mivel elég gyakran van szükség rá. Sajnos sokszor előfordul, hogy hiába nyomkodjuk, mégsem történik semmi, annak ellenére, hogy kívülről nincs jele a meghibásodásnak. Akkor mégis mi lehet a gond?

Sok esetben lehet szükség slusszkulcs javításra

Először azt érdemes tisztázni, hogy az autókulcs javítás nem ugyanaz, mint a másolás vagy a csere. Ha a slusszkulcsot nem lehet megjavítani, akkor marad a másik két alternatíva. Lássuk, milyen esetekben van esély menteni a menthetőt. Egyébként, ha az árakat figyelembe vesszük, akkor érdemes próbálkozni a javítással, mert kimondottan költséghatékony megoldás, főként ha sikerül találnunk egy tapasztalt szakembert ezen a téren. Sőt, nem szabad akárkit megbízni, mert a rossz minőségű kivitelezésnek szintén mi fogjuk megfizetni az árát a későbbiekben.

Mi indokolhatja a slusszkulcs javítást?

Mi, emberek, valamiért hajlamosak vagyunk az elektromos kütyüinket beleejteni a vízbe. Így van ez a telefonokkal, távirányítókkal és természetesen az autókulccsal is. Ha beázik, akkor minden bizonnyal tönkremegy. De még nem kell azonnal kidobni, mert egy szakember még így is képes életet lehelni az eláztatott kulcsba.

A letört mikrokapcsoló szintén elég jellemző probléma. Ebben az esetben az szokott történni, hogy a mikrokapcsoló letörik a nyák panelről, aminek a javítása gyorsan és egyszerűen kivitelezhető. Tulajdonképpen ez a legszerencsésebb helyzet, mert így igazán olcsón megúszható az autókulcs javítás.

Ha rálépünk, leejtjük, esetleg még a kutya is kedvet kap hozzá és megrágja, akkor a kulcsház cseréjével orvosolható a helyzet. Amennyiben szerencsénk van, akkor nem sérül a belső elektronika. Ez egyébként fix nyomógombos és bicskakulcsok esetében is kivitelezhető.

Az is előfordulhat, hogy az állandó igénybevétel miatt, vagy valami felső erőtől vezérelve, a kulcs egyszerűen eltörik, sérül a slusszkulcs szára. Még mindig nem kell azonnal szaladni és újat venni vagy másoltatni, mert a slusszkulcs javítás továbbra is járható útnak számít.

Autókulcs készítés zár alapján

Nem érdemes halogatni a slusszkulcs javítást

Tegyük fel, hogy az előző példák olyan esetek, amelyek minden előjel nélkül következtek be. Sokan pontosan tisztában vannak azzal, hogy már igencsak aktuális lenne a slusszkulcs javítás, mert törött a külső rész, esetleg van egy hajlás a szárban és egyébként mi lehet az, ami csörög benne, ha rázogatjuk?! Hogy mi ezzel a baj? Majd pont akkor fog darabokra esni az egész szerkezet, amikor a legnagyobb szükség lenne rá és ott ragadunk valahol az út szélén, miközben nem tudunk bejutni az utastérbe. Ekkor már hiába a cifra szidalmak és az önostorozás a slusszkulcs javítás mellett, meglehet, hogy az autónyitásért is fizetnünk kell, a még rosszabb változat, amikor hívni kell egy autómentőt, hogy elszállítsa a kulcs nélkül maradt masinát.

A slusszkulcs javítás manapság számos helyen elérhető, ráadásul kedvező áron. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyik szakemberhez fordulhatunk a problémánkkal.