Ajtózárakkal a betörők ellen

Ajtózárakkal a betörők ellen

Ajtózárakkal a betörők ellen

 

A modern biztonságtechnikai eszközök révén, nagyon sokféle módon védhetjük a családtagjainkat és az értékeinket. Különféle vezetékes és vezetéknélküli, biztonsági kamerarendszereket szerelhetünk fel a lakásban és azon kívül az udvar szemmel tartására.

Jelentőséggel bírnak az ajtózárak

A riasztóberendezések szintén egyre több háztartásban helyet kaptak. Mégis az ajtózárak jelentik mindennek az alapját. Hiába a legmodernebb technológia, hogyha egy betörő pillanatok alatt képes kinyitni a bejárati ajtót. Akkor már nincs mi, ami megállíthatná abban, hogy vigyen mindent, ami mozdítható.

ajtózárak

Szerencsére bőven akadnak olyan biztonsági ajtózárak, amik jó ár-érték aránnyal rendelkeznek. A minőségi kivitel az anyaghasználatban és a kifinomult mechanikában mutatkozik meg.

Mi alapján válasszuk ki az új ajtózárat?

Hogyha szeretnénk lecserélni a régit, akkor nem kell az egész ajtót, tokostól kiszedni. Sokkal egyszerűbben meg lehet oldani a zárcserét. Természetesen érdemes szakember segítségét kérni, hogyha nem vagyunk jártasok ebben a témakörben. Könnyű jó ajtózárakat beszerezni, viszont nem mindegy, hogy milyen típust és milyen méretet választunk.

Ha szükséges akkor kicserélhető

Egy prémium kategóriás, betörésbiztos bevésőzárat már 10 000 Ft-ért is megkaphatunk. Talán magasnak tűnik érte ez az ár? Az ajtózár vásárláskor elsősorban arra kell gondolnunk, hogy mekkora anyagi kár érhet, hogyha nem teszünk meg mindent az értékeink védelme érdekében.

Ebből a szemszögből már nem is tűnik olyan drágának az ajtózáraknak ez a kategóriája. Az olcsóbb ajtózárak, alacsonyabb szintű védelmet biztosítanak. Ezért nem árt átgondolni a választást. Bizonyos modellek, jobbos és balos ajtókba egyaránt beszerelhetőek.

Mi a teendő, hogyha beragadnak az ajtózárak?

Feleslege az akciófilmekben látottakra hagyatkozni. Talán Chuck Norris a híres forgórúgásával simán kimozdítja a helyéről a legszívósabb biztonsági ajtót is, viszont egy átlagemberre nézve elég veszélyesek az ilyen mutatványok. Ha kint maradtunk, vagy nem tudunk kijutni az otthonunkból, akkor inkább hívjunk egy megbízható zárszerelőt, aki vállal S.O.S. megbízást is.

ajtózárak

Minél jobban sikerül ismertetni a fennálló helyzetet, annál hamarabb érkezik majd a segítség. Az ajtózárakat azonnal érdemes lecseréltetni, hogyha azt tapasztaljuk, hogy akadnak, nehézkes elfordítani a kulcsot, de költözés esetén is érdemes az ajtózárak cseréje mellett dönteni. A fordítógombos és a többpontos ajtózárak rendelése esetén lehetőleg, az ismertebb márkák közül válasszunk és akkor nem kell kellemetlen meglepetésben részesülnünk.