A legjobb zárbetét is okozhat csalódást

A legjobb zárbetét is okozhat csalódást

A legjobb zárbetét is okozhat csalódást

 

Bizony még a legjobb zárbetét kapcsán is előfordul, hogy megmakacsolja magát és nem enged be a házba vagy éppen nem tudunk onnan kiszabadulni. Legyen egy zárbetét akármennyire magas minőségű, másolásvédett és egyedi, egyáltalán nem garantált, hogy biztonságos is. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy hozzáértő feltöri a zárat vagy éppen az előbbiekben részletezett helyzetekbe keveredünk. Ekkor mindenképpen szükséges a zárbetét cseréje.

A zárbetét csere lehetőségei

Bárkivel előfordulhat, hogy elhagyja a kulcsát, sehol nem találja, beletöri a kulcsot a zárba vagy egyszerűen tönkremegy a zárbetét. Ezekben az esetekben nem marad más hátra, mint a zárbetét cseréje, hacsak nincs egy pótkulcs, hozzáértő ismerősünk vagy olyan szakember, aki jön és elhárítja a gondot.

zárbetét cseréje akkor a legegyszerűbb, ha szakembert hívunk ehhez a feladathoz, aki erre szolgáló eszközökkel, tapasztalattal és tudással könnyedén megoldja majd a problémát. Utána pedig a segítségünkre lehet a legjobb zárbetét megtalálásában, hogy legközelebb ne kerüljünk slamasztikába.

Zárbetét csere

Költözés esetén, az új lakhelyünkön biztonsági okokból mindenképp cseréltessük ki a zárbetéteket, mivel nem tudhatjuk, hogy rajtunk kívül kinél lehet még kulcsa az épülethez. Ez természetesen a jobbik esetnek számít, mivel ilyenkor szándékosan szeretnénk elvégeztetni a zárbetétek cseréjét. De van az úgy, hogy az embernek rossz napja van és nem tud bejutni a saját lakásába egy fárasztó munkanap után. Ha a fürdőszobaajtó ragad be, az még nem jelent akkora problémát. Legfeljebb nem tudjuk a kulcsnélküli zárnyitást követően bezárni, de attól még ki lehet nyitni és be lehet csukni továbbra is az ajtót.

Viszont az értékeink védelme érdekében, mindenképp fontos bezárni a bejárati ajtót éjszakára vagy akkor, amikor elhagyjuk az otthonunkat. Ezért a zárbetét teljes cseréjére szükség lesz. Nem érdemes egyedül próbálkozni, mert nagyon sokféle típus és méret létezik, ráadásul az sem mindegy, hogy milyen márkájú lesz az új zárbetét a cserét követően.

Zárbetét kiszerelése szakember segítségével

Pótkulcs hiányában vagy a zár meghibásodása esetén nem vagyunk túl jó pozícióban, már ami a lakásba történő bejutást illeti. Természetesen a zár kinyitása ezekben az esetekben is megoldható, viszont a zárbetét cseréje mindenképp szükséges, mert a nyitást követően nem fogjuk tudni bezárni az ajtót. Megfelelő eszközök és szakértelem nélkül biztosan nem fog összejönni, különösen akkor, ha valamilyen biztonsági zárról van szó.

Zárbetét csere

Kulcs hiányában marad a finomnyitás. Viszont, ha ez a variáció is csődöt mond, akkor drasztikusabb megoldásokra lesz szükség, a legrosszabb esetben például törésre vagy fúrásra. Persze így már számítanunk kell arra, hogy nemcsak a zárbetét fog sérülni a csere során, hanem kár keletkezhet az ajtóban is. Aki nem szeretné vesztegetni az időt erre, az inkább hívjon szakembert! Könnyen találhatunk SOS szolgáltatást is. Ezáltal gyors kiszállással, a lehető leghamarabb kivitelezhető a folyamat. Célszerű ezt választani abban az esetben, ha nem tudunk, ki- vagy bejutni.

Mivel a zár már úgyis a kukában végzi majd, két mód van rá, hogy megoldódjon a zárbetét kiszerelése kulcs nélkül. Valamilyen romboló, roncsoló technikával kinyitjuk (kalapáccsal, fúróval), ez az egyszerűbb és biztosabb módszer. A másik lehetőség valamilyen roncsolás nélküli technika alkalmazása, de ez hosszadalmas folyamat és nem alkalmazható minden zártípus esetében. Idetartozik a már említett finomnyitás, az ütőkulcsos nyitás vagy az elektromos finomnyitás módszere.

Sok múlik azon is, hogy normál esetben pontosan milyen kulccsal nyílna a zár. Beszélhetünk tollas, mikrochippel ellátott kulcsról vagy számzáras, kártyával nyíló ajtókról is. Értelemszerűen a hagyományos, tollas kulcsokkal működő zárak esetén mindenképpen szükséges a teljes zárcsere. A mikrochipes egy fokkal bonyolultabb, de a programozásnak köszönhetően megoldható, hogy ne kerüljön sor a teljes cserére. A harmadik, kártyás vagy számzáras zárak esetén, technológiától függően lehet szükség a programozás módosítására vagy a teljes zárcserére.

Zárbetét cseréje kulcs nélkül

Azt már tudjuk, hogy a zár szinte anélkül kiszerelhető, hogy egy aprócska karcolást is szenvedne az ajtó. Örülünk neki, hogy bejutunk a lakásunkba végre, de mégis miként fogjuk azt becsukni? Ekkor szükséges a zárbetét cseréjére kulcs nélkül és a legjobb zárbetét megtalálása. Így valóban biztonságos lesz az ajtó és legközelebb biztosan nem rekedünk a falakon kívülre.

A legjobb zárbetét cseréje kulcs nélkül mindenképpen szakértelmet kíván, hiszen számos méret áll rendelkezésre és a technikája is speciális tudást követel. 1-2 milliméternyi eltérés esetén már nem lesz beépíthető az ajtóba, ami anyagilag is káros. Amennyiben megvan a megfelelő méret, már csak néhány csavart kell kicsavarni és ki lehet venni a régit. Nekiállhat az ember a szerelésnek, de nem biztos, hogy valóban sikerülni fog és valószínűleg az ajtó is megszenvedi a műveletet. Ha stressz, idegeskedés és ügyetlenkedés nélkül szeretnénk, hogy a zárbetét cseréje kulcs nélkül történjen, hívjunk szakembert!

legjobb zárbetét

Mi következik a zárbetét cseréje után? Ilyen a legjobb zárbetét!

Előbb vagy utóbb biztosan sikerül megoldanunk a problémát és a rossz zárbetét valamilyen módon kiszerelésre kerül az ajtóból. Az örömünk azonban még nem lehet teljes, hiszen ki kell választanunk egy új és legjobb zárbetétet, ami remélhetőleg nem fog csalódást okozni. Érdemesebb egy biztonságosabb, korszerűbb modellre beruházni, ekkor fontos a legjobb zárbetét felkutatása. Sőt, ha igazán biztosra akarunk menni, telepítsünk több zártípust, közöttük olyat is, ami nem kulccsal nyílik, hanem egyéb alternatív módszerrel! Például mágneses kártyával vagy számzárral. Így, ha az új zárbetét is meghibásodna, nem lesz teljesen védtelen az otthonunk.

Nem is gondolnánk, mennyire kiemelkedő szereppel bír a zárbetét és mennyire fontos, hogy miénk legyen a legjobb zárbetét. Hiszen egy összetett, többféle védelmi technikával felszerelt ajtózár nemcsak a vagyonunkat védi, de a biztonságunkat is garantálja.