A javunkra válik a zárjavítás

A javunkra válik a zárjavítás

A javunkra válik a zárjavítás

 

Még egy minőségi bejárati ajtó esetén is elfordulhat, hogy egyszer csak nem fordul el a kulcs a zárban. Kár erőltetni, mert akkor csak rosszabb lesz, hiszen nem kizárt, hogy bele fogjuk törni a kulcsot. Ha nem sikerül kinyitni, akkor a zárjavítás egy szakember feladata lesz. Bár néha megeshet, hogy magát a zárbetétet nem kell kicserélni, viszont rendszerint ezzel szokott probléma lenni.

Szerencsére nem kell csillagászati összegeket fizetnünk azért, hogyha egy minőségibb zárbetétet szeretnénk beszereltetni a régi helyére. A zárjavítást csak olyanra bízzuk rá, akiről tudjuk, hogy valóban érti a dolgát. Szerencsére egy hirdetés elég árulkodó lehet ezzel kapcsolatban. Manapság már minden szakember, illetve cég, saját weboldallal rendelkezik, amin megtalálhatóak az ügyfelek véleményei és a referenciák. Ezeket figyelembe véve egész jó szakembereket lehet találni a zárjavítással kapcsolatban.

Mindig okosan a zárjavítással

Nem tanácsolt sajátkezűleg nekilátni hiszen, ha nem ismerjük az adott ajtó, széf vagy más egyéb zárrendszerét, akkor azzal csak nagyobb galibát fogunk okozni. A zárjavítás egyébként nagy eséllyel elkerülhető, hogyha minőségi bejárati ajtót választunk. Az olcsó, gagyi ajtók olyan silány zárbetéteket tartalmaznak, amiket akár egy egyszerű fogó segítségével is ketté lehet törni. A zárjavítás a legtöbb esetben az ilyen olcsó megoldások miatt szokott kelleni. Persze megeshet az is, hogy az autónkba nem tudunk bejutni, mivel beragadt a központi zár és nem nyitja ki az ajtókat.

Ajtózárak

Természetesen erre is létezik megoldás, mivel a felkészült zárjavító szakemberek akár S.O.S. kiszállást is vállalnak. A megfelelő körülmények között ez általában nem telik többe 1 óránál, a javítás folyamata pedig az adott zár típusától és a probléma komolyságától függ. Minél bonyolultabb konstrukcióról van szó, annál jobban elhúzódhat a zárjavítás, de nem kell aggódnunk, mert egy tapasztalt zárszerelő előtt nincs akadály.

A zárjavítás tükrében

Amennyiben nem lehet nyomtalanul hozzájutni a zárbetéthez, akkor drasztikusabb módszerekre lesz szükség, amely során megsérülhet az ajtólap és a keret is. Természetesen az ilyen jellegű zárjavításba az ügyfélnek is bele kell egyeznie. Egy régi rossz ajtó esetén ez amúgy sem jelenthet olyan nagy gondot, hiszen a zárjavítás a továbbiakban legalább elkerülhető lesz egy új és modernebb beszerelésével.

Ráadásul már nagyon sokféle zártípus közül lehet válogatni manapság, amik garantálják az értékeink biztonságát. Egy egyszerű zárcserével is jelentősen nő az esélye annak, hogy az illetéktelen behatolók inkább meggondolják magukat és félbe hagyják azt, amit elkezdtek. Ugyanis nekik az jelent könnyű célpontot, amit gyorsan és hangtalanul ki tudnak nyitni.